De Zeeuw: "Ajax is nu een team"

Peterselieman

Demy de Zeeuw laat zich in Sportweek uit over het einde van het seizoen. Hij vindt dat Ajax nu, in tegenstelling tot de seizoenstart, als team opereert. De middenvelder vindt dat trainer Martin Jol daar een grote rol in heeft gespeeld.

"Aan het begin van het seizoen vond ik dat spelers vooral individueel bezig waren. Ajax was nog geen team," vertelt de international aan Sportweek. "Dat is op een gegeven moment omgeslagen. De trainer heeft daar een grote rol in gespeeld."

De Zeeuw hoopt vurig dat Ajax ook komend seizoen de spelers kan behouden. "Er zijn veel clubs geïnteresseerd in Luis Suárez. Jan Vertonghen en Gregory van der Wiel zijn ook gewild. Maar als iedereen blijft, kunnen we iets heel moois neerzetten. Hopelijk wordt het een rustige zomer op transfervlak."

Twee jaar geleden wilde De Zeeuw ook naar het buitenland. Die behoefte voelt hij stukken minder. "Twee jaar geleden was het EK echt een etalagekans voor me. Nu is dat anders. Ik hoef niet per se onmiddellijk naar het buitenland. Ik wil prijzen pakken met Ajax. De trainer zegt steeds: je bent pas een Amsterdamse held als je een prijs wint. Zo denk ik er ook over."