Bolt vindt 400 meter te veel werk

Peterselieman

Atleet Usain Bolt stapt niet over naar de 400 meter. Dat zei de Jamaicaanse wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter vrijdag. De afstand kost te veel werk. Het enige dat Bolt alsnog kan overreden om ook 400 meters te gaan lopen is als dat de enige manier is om een sportlegende te worden. "Als ik de 100 meter nog vijf of zes jaar kan domineren, word ik zo al een legende."

Bolt verbeterde tijdens de Olympische Spelen in Beijing het wereldrecord op de 100 meter van 9,72 naar 9,69 seconden. Een jaar later liep hij bij het WK in Berlijn 9,58 seconden. Dat soort tijden hoeven we dit seizoen niet van hem te verwachten. De Diamond League, een nieuwe wedstrijdenreeks die de oude Golden league vervangt en uitbreidt, is Bolts belangrijkste doel van het seizoen.

Tijdens Diamond League-wedstrijden loopt hij wel tegen Tyson Gay en Asafa Powell, maar hij "zal het zo rustig mogelijk aan doen. Ik wil ongeslagen en blessurevrij blijven." Toch weet hij wel waar hij aan moet werken om nog sneller te gaan op de sprints. "Mijn start en mijn uitvoering." Na enig nadenken vond Bolt nog een verbeterpunt. "Misschien moet ik minder om me heen kijken."