De Bakker stunt opnieuw in Barcelona

JJdJ1984

Thiemo de Bakker heeft opnieuw weten te stunten in Barcelona. De Nederlander versloeg in drie sets (6-4, 3-6 en 6-3) de als derde geplaatste Jo Wilfried Tsonga. In de vorige ronde wist de Nederlander al publiekslieveling Juan Carlos Ferrero te verslaan.

In de eerste set wist De Bakker na vier games een break op de service van Tsonga te forceren. De Nederlander gaf daarna geen enkele breakmogelijkheid weg, waardoor de eerste set na veertig minuten met 6-4 zijn voordeel werd beslist.

In de tweede set kreeg De Bakker in de tweede game al snel een tweetal breakpunten tegen. De Nederlander kwam terug tot deuce, maar verloor de twee daaropvolgende punten waardoor Tsonga er alsnog met de game vandoor ging. In de daaropvolgende game wist De Bakker weer terug te breaken en kwam daarmee terug tot 1-2. Daarna pakte Tsonga opnieuw de game van De Bakker ditmaal wist de Nederlander niet terug te breaken en wist de Fransman de tweede set met 6-3 binnen te halen.

De derde set begon net zoals de tweede, alleen was het nu Tsonga die de kansen tegen kreeg, maar De Bakker benutte ze niet. In de vierde game was het dan wel raak. De Bakker nam een 3-1 voorsprong door een dubbele fout van Tsonga. Lang kon de Nederlander er niet van genieten, want hij werd op love gebroken door de Fransman. Dat kon De Bakker niet op zich laten zitten en presteerde hetzelfde op de service van Tsonga. Bij een 5-2 voorsprong kreeg de Nederlander zijn eerste matchpoints maar deze wist hij nog niet te benutten. In de daaropvolgende game kreeg De Bakker opnieuw een matchpoint, ditmaal op eigen service, en deze benutte hij wel.