Wirth: "2010 is een leerjaar"

Peterselieman

Hoofdontwerper van de Virgin-bolide Nick Wirth verwacht dit jaar niet veel van het team. Tot nu toe heeft het team in de eerste vier races alleen in Maleisië met Lucas di Grassi de finish gehaald. In de rest van de races kampte de renstal met vele problemen.

Team-eigenaar Richard Branson had voor het seizoen met Lotus-baas Tony Fernandes al een weddenschap gesloten over welk team de beste nieuwkomer in 2010 zou worden en voorlopig is Lotus dat. Volgens Wirth is dit seizoen dan ook een leerjaar. "Het gaat er nu om dat we kilometers maken. Daardoor verzamelen we ontzettend veel informatie en leren we erg veel over het ontwerpen van een auto, en ook over de sport op zich. Een nieuw team opbouwen is een grote opgave," zei hij.

De VR-01 kampt met problemen waarvan de aard bekend is. "We hadden in de winter enkele moeilijkheden op bepaalde gebieden. Zoals inmiddels bekend is, hebben we een probleem met de capaciteit van onze benzinetank en ook met de benzinetoevoer." Hij hoopt dat dit jaar zoveel mogelijk problemen opgelost worden, zodat het team volgend jaar een grote stap voorwaarts kan maken. "Komend jaar zullen we alle lessen benutten die we in 2010 geleerd hebben. Dan zullen we het beter doen."