Nederlander in Cambodja opgepakt voor pedofilie

Redactie

De 65-jarige Nederlander Cornelis C. is donderdag door een provinciale rechtbank in Cambodja verhoord over het seksueel misbruiken van meer dan tien minderjarige jongens. Dat meldt de Phnom Penh Post vrijdag.

De man is aangeklaagd voor het bezit van kinderporno, het begaan van onzedelijke handelingen en het betalen voor kinderprostitutie. Kinderhulporganisatie Terre des Hommes meldt vrijdag opgetogen te zijn over de arrestatie van de man. Medewerkers van de organisatie schaduwden C. al ruim vier jaar om bewijzen tegen hem te verzamelen.

C. zit volgens Terre des Hommes momenteel in voorlopige hechtenis. Hij zou in Cambodja een hulporganisatie hebben voor arme kinderen. Hij biedt ze onderdak en leert ze Engels. Medewerkers van een partnerorganisatie van Terre des Hommes kregen vier jaar geleden een tip dat C. zich schuldig zou maken aan seksueel misbruik van jongens.

Het verzamelen van informatie over het misbruik verliep volgens de organisatie moeizaam. "Slachtoffers wilden aanvankelijk niet getuigen, omdat C. ze onderdak en voedsel verschafte. Ook ondersteunde hij hun families financieel", meldt de organisatie. Uiteindelijk hebben drie jongens toch getuigd, op basis waarvan C. is gearresteerd.