De Wolf ontslagen bij WKE

Michel (methodmich)

Zondaghoofdklasser WKE heeft eerder deze week trainer John de Wolf ontslagen. De landskampioen van de amateurs geloofde niet dat De Wolf de club nog in de nieuw te vormen Topklasse kon brengen. De voormalig Feyenoorder was pas sinds juli 2009 actief op het woonwagenkamp van Emmen.

Het contract van De Wolf werd in de winterstop nota bene nog verlengd, maar na een slechte serie is een plek bij de eerste vier uit beeld. WKE kan zich vermoedelijk nog slechts via de play-offs plaatsen voor de nieuwe afdeling. Dat stak bij het bestuur en na een goed gesprek dinsdagavond is besloten dat De Wolf per direct zou stoppen. Willem Zwikker en voormalig AZ- en FC Emmen-speler Jannes Wolters nemen de taken van De Wolf de rest van het seizoen over.

"We zijn als volwassen kerels uit elkaar gegaan", aldus voorzitter Erwin Koops. "Ik zal altijd een kop koffie blijven drinken met John de Wolf. Maar we hebben vooraf een afspraak gemaakt dat we ons rechtstreeks voor de Topklasse zouden plaatsen. Dat gaan we niet halen en dan moet je dit besluit nemen en dat is niet leuk.We hebben goed samengewerkt, het is een goed mens en een goede trainer en we wensen hem veel succes."