Jol rekent op behoudend Feyenoord

Olga Kroeders

Trainer Martin Jol van Ajax rekent zondag op een behoudend Feyenoord in de ArenA. "Ik denk niet dat ze ons onder druk gaan zetten", sprak de Haagse coach vandaag in Zeist met een veelbetekenende glimlach.

In de aanloop naar de eerste wedstrijd in de dubbele bekerfinale tegen de Rotterdamse rivaal sprak Jol zijn respect uit voor Feyenoord. "Als ze willen voetballen, hebben ze een sterk team. Maar Feyenoord zal ons in de ArenA wel op eigen helft willen opvangen en daaruit willen counteren. Daar is niets mis mee. Zo hebben ze bijvoorbeeld bij PSV ook twee keer dit seizoen een goed resultaat gehaald. Wij zijn bovendien wel gewend om in de ArenA tegen behoudende ploegen te spelen."

Jol, die in Zeist drie kwartier te laat arriveerde door filevorming, wilde zijn opstelling voor zondag nog niet bekendmaken. Maar hij gaf wel toe dat zijn elftal niet zoveel zal afwijken van het team dat afgelopen zondag in de ArenA met 4-0 won van Heracles Almelo. Dennis Rommedahl trainde vandaag niet mee wegens lichte nekklachten. De Deense spits, basisspeler tegen de Tukkers, ondergaat morgen nog een laatste test.