[GT1] Nissan denkt na over boycot

Jorn (existenz)

De twee Nissan-teams die deelnemen aan het FIA GT1-kampioenschap hebben gedreigd de komende race te boycotten om op die manier te protesteren tegen het strafgewicht dat de GT-R kreeg voorafgaand aan de openingsrace in Abu Dhabi. Othmar Welti, één van de teameigenaren, staat erop dat het strafgewicht van dertig kilo verwijderd zal worden voorafgaand aan de komende race. Het gewicht zou de GT-R namelijk niet meer competitief maken. Het strafgewicht was echter toebedeeld aan de Nissan auto's vanwege de regel die prestaties tussen de diverse auto's zoveel mogelijk gelijk moet trekken.

"Onder deze condities gaan wij niet naar Silverstone. Wij worden geen opvulling van de startopstelling", aldus Welti. Ook het Sumo-team van Allen Orchard wil protest aantekenen vanwege het gewicht: "Silverstone is ons thuiscircuit, dus wij moeten gaan. Maar wij zullen zeker zwaar protesteren over de omstandigheden."

Alle auto's zijn tijdens een open test voorafgaand aan het seizoen getest door Heinz-Harald Frentzen, voormalig Formule 1-coureur, en op basis van deze resultaten zijn de strafgewichten toebedoeld. Naast de Nissan's hebben ook de Maserati MC12, Chevrolet Corvette C6.R en Lamborghini Murcielago R-SV strafgewicht meegekregen.