Ruzie Bethesda en Interplay nog niet voorbij

Bram (BramPowert)

Hoewel Interplay weer groen licht heeft om verder te werken aan de online game binnen het Fallout-universum, is de gerechtelijke ruzie met Bethesda nog niet voorbij. Dit schrijft de Britse website Gamer Law.

In 2007 verkocht Interplay een deel van de rechten van de Fallout-licentie aan Bethesda. Interplay behield naar eigen zeggen het recht om een massively multiplayer online (MMO) game te maken binnen het Fallout-universum. Hier zegt Bethesda geen weet van te hebben, en in 2009 spande Bethesda een rechtszaak aan tegen Interplay, waarin Bethesda claimde dat Interplay de overeenkomst het verbroken. Interplay ontkent dit.

Naar aanleiding van de rechtszaak werd het werk bij Interplay stilgelegd. De rechter oordeelde uiteindelijk in het voordeel van Interplay. Hierop diende Bethesda een bezwaar in tegen deze uitspraak, waardoor Interplay tot recentelijk niet heeft kunnen werken aan de Fallout-game. Donderdag stemde Bethesda echter oogluikend toe dat Interplay toch verder mag werken aan de Fallout-MMO, waardoor de werkzaamheden zijn hervat.

Dankzij de schikking tussen Bethesda en Interplay kan er weer gewerkt worden aan de game. Hoewel Interplay nu weer werkt aan de vermeende MMO binnen het Fallout-universum, is de strijd nog niet gestreden. Bethesda en Interplay hebben nog altijd geen overeenstemming bereikt over de rechten van de Fallout-licentie en over wie nou precies welke rechten in bezit heeft.

Ruzie Bethesda en Interplay nog niet voorbij