Vervolg op 'Monsters Inc.' bevestigd

Redactie

De geruchten deden al bijna een jaar de ronde, maar sinds vrijdag is het officieel: er komt een vervolg op 'Monsters Inc.', de succesvolle Pixar-film uit 2001. Dat maakte Rich Ross, de president van Disney, bekend op een persconferentie.

Pete Doctor gaat de film regisseren. Hij was ook verantwoordelijk voor Disney's laatste pareltje 'Up' en de eerste 'Monsters Inc.', die 396 miljoen euro opbracht. De film verschijnt in november 2012 in de bioscoop.

Disney, dat Pixar in 2006 overnam, heeft de smaak van de sequels goed te pakken. In juni verschijnt 'Toy Story 3' en juli 2011 komt 'Cars 2' uit. Gelukkig komen er ook nog originele ideeën uit de koker van de Amerikaanse studio: in juni 2012 wordt 'Brave' verwacht, van de hand van Brenda Chapman, Disney's eerste film van de hand van een vrouwelijke regisseur.

Verder werd bekendgemaakt dat er groen licht is gegeven voor een nieuwe film met de Muppets. Een releasedatum is nog niet bekend, maar Ross zei dat de film vol zit met cameos van Kermit de Kikker en Miss Piggy en dat er een nieuw karakter wordt geïntroduceerd: Walter. James Robin gaat de vooralsnog titelloze film regisseren, hij is de bedenker van de tv-serie 'Flight of the Conchords', van het gelijknamige Nieuw-Zeelandse comedy duo.

Vervolg op ?Monsters Inc.? bevestigd
Vervolg op 'Monsters Inc.' bevestigd (Foto: Novum)