[NHL playoffs] Senators ontsnappen aan uitschakeling

Denny (nyny83)

De Ottawa Senators hebben in de derde overtime periode voorkomen dat zij al in de vijfde wedstrijd werden uitgeschakeld door de Pittsburgh Penguins. Dit hadden zij vooral te danken aan hun sterke verdediging en de uitstekend keepende Pascal Leclaire. De eindstand was 4-3.

De Senators-verdediging blockte uiteindelijk 46 schoten tegenover 17 voor de Penguins, en dat gecombineerd met het goede keepen van Leclaire frustreerde de aanval van de Penguins. Sterspeler Sidney Crosby wist echter wel weer zijn puntjes mee te pikken met een goal en een assist, hij staat nu op 13 punten.

De was duidelijk dat de Senators op de rand van de afgrond stonden, want ze gingen sterk van start en kwamen op een 2-0 voorsprong via goals van Mike Fisher en Jarkko Ruutu. Vlak voor het einde van de periode wsit Kris Letang de marge tot één goal terug te brengen met een powerplay-goal. In de tweede periode maakte Kunitz vlak voor tijd de 2-2 nadat de Penguins al lange tijd domineerden, en op dat moment was vrijwel iedereen ervan overtuigd dat de ploeg uit Pittsburgh het wel zou redden. De goal was overigens niet geheel onomstreden omdat het net loskwam uit de bevestigingspunten. Volgens de regels was het net nog steeds in een positie die goed genoeg was om de goal te laten tellen.

Sidney Crosby maakte na negen minuten spelen in de derde periode 3-2, maar de feestvreugde in de Mellon Arena, de thuishaven van de Penguins, was van korte duur daar Peter Regin weer gelijk maakte anderhalve minuut later. Vervolgens was er overtime nodig, en in de eerste twee overtime periodes kregen beide ploegen goede kansen om te scoren, maar de puck wilde er niet in. Uiteindelijk gebeurde dit pas in de derde overtime periode met een afstandsschot van verdediger Matt Carkner. Hiermee stelden de Senators de uitschakeling nog eventjes uit en hebben zij thuis de kans om de stand in de serie weer gelijk te trekken.