Forbes: David Beckham best betaald

Roel (Zapato)

David Beckham is volgens Forbes de beste verdienende voetballer ter wereld. De 35-jarige Engelsman kreeg volgens berekeningen van het Amerikaanse zakentijdschrift afgelopen jaar dertig miljoen euro op zijn rekening. Het grootste gedeelte van zijn salaris zou afkomstig zijn van sponsoren.

Het Franse tijdschrift France Football wees Lionel Messi vorige maand nog aan als best verdienende speler. De Argentijnse aanvaller van FC Barcelona moet op de lijst van Forbes genoegen nemen met de zesde plaats.

De op één na best verdienende voetballer op de lijst van Forbes is Cristiano Ronaldo met een slordige 22 miljoen euro aan jaarlijkse inkomsten. Ronaldo, die in 2008 door Fifa werd uitgeroepen tot 's werelds beste voetballer, werd in juni gekocht door Real Madrid voor het bedrag van 94 miljoen euro.

Manchester United zou het meest waardevolle team hebben, de spelers van Real Madrid staan op de tweede plaats. De derde plaats is voor Arsenal. De top van die lijst is daarmee identiek aan die van vorig jaar.