Veendam: Mogelijk geen geld voor play-off-duels

JJdJ1984

Als BV Veendam zich komende vrijdag weet te plaatsen voor de play-offs voor promotie naar de Eredivisie is het nog allerminst zeker of de ploeg deze ook kan spelen. De club zit al het gehele seizoen in geldnood en ook nu is het onduidelijk of Veendam genoeg geld in kas heeft om te spelen.

De club maakte dit gisterenavond bekend op een sponsorbijeenkomst. "Er wordt hier vanavond gezegd dat het één minuut voor twaalf is, maar wat mij betreft is het dertig seconden voor twaalf," aldus de bewindvoerder van BV Veendam, Wim Entzinger.

"Ik kan nu nog niet al te veel vertellen, maar het gezegde luidt: je moet een broedende kip niet storen," zei de bewindvoerder tegen de sponsoren. "Er zijn bewegingen gaande, maar we zijn er nog niet. Ik blijf echter masseren en kneden. Bij enkele mensen moet nog meer dat geel zwarte gevoel naar boven komen."

BV Veendam heeft nog 1,5 miljoen euro nodig om dit seizoen af te maken. De club heeft een geschil met geldschieter Jans Norder over 1,3 miljoen. Nog steeds is er geen oplossing gevonden in het slepende conflict tussen beide partijen.