Blizzard blokkeert 320.000 accounts

Bram (BramPowert)

Gamestudio Blizzard Entertainment heeft 320.000 accounts geblokkeerd vanwege het gebruik van illegale add-ons in online games met meerdere spelers. Sommige accounts zijn tijdelijk geblokkeerd, andere permanent. Dit heeft de game-gigant op haar officiële Battle.net-forum bekendgemaakt.

Wanneer spelers geblokkeerd worden door Blizzard, kunnen zij niet langer inloggen op de online Battle.net-service. Offline is het nog wel mogelijk om tegen de computer te spelen of het verhaal te doorlopen. Voor Diablo II en Warcraft III betekent dit dat de games niet langer online met of tegen andere gamers gespeeld kunnen worden. Wanneer een account bij een online spel als World of Warcraft geblokkeerd wordt, is het helemaal niet meer mogelijk het spel überhaupt nog te spelen.

Als reden voor deze noodgreep geeft Blizzard aan dat het niet toegestaan is om andere software te gebruiken om op die manier voordeel in een game te krijgen. Personen die voor de tweede keer gewaarschuwd zijn, kunnen nu de game in kwestie niet meer spelen. Veel van de geblokkeerde accounts zijn het resultaat van tips van andere gamers.

Blizzard blokkeert 320 duizend accounts