[Upd] Oranjegevoel zit heel diep bij Van Nistelrooy

Olga Kroeders

Ruud van Nistelrooy ziet het als een droom om met Oranje naar het WK in Zuid-Afrika te gaan. "Het is een ongelofelijk gevoel om voor je land uit te komen en het Wilhelmus te horen klinken. Het zit heel diep.", zegt de spits van HSV.

De aanvaller wil Oranje heel graag aan de wereldtitel helpen. "Oranje zit in me in het bloed. Als we het WK winnen weet ik me geen raad. Laten we het maar gewoon ervaren."

De aanvalsleider van de club uit Hamburg zwaaide na het EK van 2008 af als international. Hij wilde de kans geven aan jongere spelers, maar komt hier nu op terug. Hij liet al eerder doorschemeren weer mee te willen doen, maar dit kan echt als een open sollicitatie worden gezien.

Bij zijn vorige club Real Madrid raakte de aanvaller zwaar geblesseerd aan zijn knie. Hij moest hierdoor lang revalideren. Na zijn blessure heeft hij aangegeven weer op volle sterkte te zijn. Het lang niet kunnen spelen is één van de redenen waarom Van Nistelrooy weer graag mee wil doen met Oranje. In Hamburg heeft Van Tor op dit moment in negen wedstrijden vijf doelpunten gescoord.

Update:

Inmiddels is er ook een filmpje van het interview, met Ruud van Nistelrooy in de hoofdrol, op internet te vinden. Wil jij weten wat hij nog meer te vertellen had? Klik dan hier en download het interview.