Haug: "Nieuwe regels moeten kleine teams meer helpen"

Peterselieman

Mercedes Motorsport-baas Norbert Haug wil dat de nieuwe regels die de Formule 1 vanaf 2013 op motorengebied gaat gebruiken meer in het voordeel zijn van de kleinere teams dan de grote. Hiermee moet de toekomst van de onafhankelijke renstallen veiliger gesteld worden.

"Ik denk dat we nu de beste teams in de sport hebben en het is goed om veel verschillende auto's in het veld te hebben, maar we moeten de onafhankelijke fabrikanten steunen, omdat we van onderaf moeten werken in plaats van een structuur van hoog naar laag hebben. We moeten de onafhankelijke fabrikanten en Ferrari behouden. We moeten een goede oplossing vinden en er tegelijkertijd voor zorgen dat de Formule 1 een technologische uitdaging zal bieden," zei Haug.

De Duitser verwacht dat de motoren in de toekomst kleiner gaan worden. "Het mooie van de Formule 1 is dat het lawaaierig is, snel en op de limiet. We kunnen groene initiatieven bespreken, maar de Formule 1 moet wel technologisch hoogstaand zijn. We moeten in ons achterhoofd houden dat we de schoonst mogelijke auto's gaan bouwen. De motor zal kleiner worden, omdat het brandstofverbruik en de CO2-emissies omlaag moeten. Maar we moeten niet denken dat een motor van 700 pk zorgt voor de groenste auto ooit."