'Van der Gaag moet weg bij CS Marítimo'

Olga Kroeders

Mitchell van der Gaag is aan zijn laatste paar wedstrijden als trainer van CS Marítimo bezig. De Portugese club heeft de Nederlander laten weten na dit seizoen met een andere trainer door te willen. Dit meldt de Portugese krant Record.

De oud-speler en jeugdtrainer van de club op het Portugese eiland Madeira ging eind september aan de slag bij CS Marítimo. Hij volgde daar Carlos Carvalhall op. De spelers zijn erg verbaasd over het nieuws. "Hij heeft prima werk verricht. Wij hebben zo onze mening over dit besluit, maar dat houden wij voor ons", meldt middenvelder Paulo Jorge.

Door het vertrek van de Nederlander komt een einde aan de Nederlandse inbreng bij de club. In het verleden waren Arvid Smit, Darl Douglas en Antoine van der Linden eveneens actief bij CS Marítimo. Laatstgenoemde vertrok aan het begin van dit seizoen.

CS Marítimo staat momenteel zevende in de Portugese competitie. De achterstand op nummer vijf Vitoria Guimarães is drie punten. Met nog drie wedstrijden te spelen heeft de club nog alle kans op een ticket voor de Europa League.