[NHL playoffs] Sharks weer op gelijke hoogte

Denny (nyny83)

De San Jose Sharks hebben de stand in de playoffserie tegen de Colorado Avalanche weer gelijkgetrokken. Voor de derde keer op rij was daar een overtime periode voor nodig. In Denver, Colorado maakte Joe Pavelski de winnende treffer waardoor de stand in de serie nu 2-2 is.

Pavelski vond dat de overwinning mede te danken was aan een sterke start: "Dit was wat we wilden. Met een 3-1 achterstand zouden we het onszelf wel heel lastig maken, maar met 2-2 maken we nog een goede kans. Hopelijk hebben we ons lesje nu geleerd en starten we thuis weer scherp." Coach Todd McLellan was blij met het goede spel van de line van Pavelski, waar ook Devon Setoguchi en Ryane Clowe in spelen. "Die line presteert prima voor ons in de playoffs. Dat is lekker, want vorig jaar kregen we vaak de kritiek dat we te weinig scorend vermogen hadden buiten onze top line. Dit jaar is dat een heel ander verhaal."

Pavelski schaatste voor de winnende treffer achter verdediger Douglas Murray aan de aanvalszone in. Murray schopte wat oorlog en hield twee verdedigers bezig, terwijl de puck bij Pavelski terecht kwam. Deze had vervolgens ruimte om uit te halen, en met het 45ste schot op doel werd Anderson dan eindelijk verslagen.

De Sharks startten sterk deze wedstrijd en hielden de Avalanche lang ver uit de buurt van het eigen doel. Al na een minuut spelen resulteerde het sterke spel van de Sharks in een powerplay goal van Dan Boyle, de schlemiel van de vorige wedstrijd. Paul Stastny mocht namelijk vlak na de openingsfaceoff al naar het strafbankje doordat hij Joe Thornton in zijn gezicht sloeg met zijn stick. De Sharks bleven sterker in deze periode, maar wisten niet meer te scoren.

In de tweede periode ging het spel behoorlijk gelijkop, en beide goalies moesten een flink aantal reddingen maken. De Avalanche kwamen echter op gelijke hoogte via Paul Stastny. Hij maakte een powerplay-goal slechts vier seconden nadat Rob Blake naar de strafbank moest. Hij veranderde na een gewonnen face-off het schot van verdediger John-Michael Liles van richting.

De rest van de wedstrijd ging gelijk op, maar naarmate de overtime vorderde werden de Sharks iets sterker. Dat gebeurde echter pas nadat Sharks-goalie Evgeni Nabokov redding moest brengen bij twee kansen van de Avalanche. Hierna leken de Sharks wakker geschud, en dit resulteerde in een overwinning. De Sharks hebben nu thuis de kans om voor het eerst tijdens deze playoffserie op voorsprong te komen.