[NHL playoffs] Verdediging Predators houdt stand

Denny (nyny83)

De Nashville Predators zijn er wederom in geslaagd om de veelscorende Chicago Blackhawks in toom te houden, en pakken daarmee een 2-1 voorsprong in de playoffserie. Thuis werd het 4-1 door goals van Joel Ward, David Legwand, Seah Weber en Martin Erat.

Na dertien minuten spelen kwamen de Predators op 1-0 via Ward, die een rebound voorbij goalie Antti Niemi werkte. De Blackhawks maakten via Tomas Kopecky nog wel gelijk laat in de eerste periode. In de tweede periode liepen de Predators echter uit naar 3-1 via goals van Legwand en Weber. De laatste was een hard afstandsschot van de verdediger.

Ook in de derde periode bleven de Predators sterker. In alle perioden hadden zij meer schoten op doel. De goal door Martin Erat viel uit een penalty shot nadat Dustin Byfuglien hem haakte tijdens een breakaway kans. Erat liet dit buitenkansje niet onbenut en maakte zo de eerste penalty shot-treffer van de Nashville Predators tijdens de playoffs.

Coach Joel Quenneville van de Blackhawks was vanzelfsprekend ontevreden: "Ik kan hier niet blij mee zijn. Zij werkten harder en toonden meer veerkracht bij tegenslagen." Nashville-goalie Pekka Rinne denkt dat zij de Blackhawks in de resterende wedstrijden ook op een laag doelpuntentotaal kunnen houden. "Ze hebben goede spelers en gaan ongetwijfeld wel kansen krijgen, vooral tijdens de powerplay. Maar we verdedigen goed en blokkeren veel schoten."