[NHL playoffs] Penguins bijna door

Denny (nyny83)

De Pittsburgh Penguins hebben een 3-1 voorsprong genomen in de playoffserie tegen de Ottawa Senators. Door de 7-4 overwinning in Ottawa hebben de Penguins nog slechts één overwinning nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Thuis kunnen zij het nu dus afmaken.

Man van de wedstrijd was wederom Sidney Crosby met twee goals en twee assists. De sterspeler van Pittsburgh heeft nu 11 punten in vier wedstrijden. Verdediger Sergei Gonchar gaf drie asists, terwijl Chris Kunitz een goal en twee assists had. Voor de Senators maakten Matt Cullen, Daniel Alfredsson en Jason Spezza ieder een goal en een assist. Chris Neil scoorde de vierde goal voor de Senators.

In de eerste periode scoorden de Penguins slechts één keer in de powerplay via Evgeni Malkin, maar in de tweede liepen zij al snel uit naar 4-0. Daarna leek de wedstrijd om te draaien door twee goals van de Senators, maar anderhalve minuut na de 4-2 maakte Maxime Talbot wederom een belangrijke goal. Hij schoot shorthanded de 5-2 binnen. In diezelfde powerplay maakten de Senators er nog wel 5-3 van, maar na de late treffer van Chris Kunitz was de wedstrijd voordat de derde periode begonnen was eigenlijk al gespeeld.

Ottawa scoorde via Jason Spezza nog de 6-4 in de powerplay, maar vijf minuten later gooide Jordan Staal de wedstrijd definitief op slot met de 7-4. Aan het einde van de wedstrijd ontstond nog een flink opstootje waarbij maar liefst drie spelers van de Senators naar de kleedkamer gestuurd werden en drie naar de strafbank. Van de Penguins werd slechts één speler naar de strafbank gestuurd. In de vijf tegen drie-situatie die hierna ontstond scoorden de Penguins niet, maar dit was ook niet meer nodig.