[WK IJshockey] Uitslagen dag 2

Denny (nyny83)

Gisteren is in Tilburg het WK ijshockey voor de B-divisie van start gegaan. Nederland neemt het hierin op tegen Oekraïne, Japan, Litouwen, Oostenrijk en Servië. Hieronder vind je de uitslagen van de tweede speelronde.

Oostenrijk - Litouwen

Oostenrijk blijft vooralsnog op koers voor promotie door met 6-2 van Litouwen te winnen. De wedstrijd werd beslist door drie goals in de tweede periode. Litouwen was in eerste instantie de sterkste ploeg in vijf tegen vijf-situaties, maar zij konden een voorsprong in de eerste periode niet vasthouden. In de tweede periode liepen de Oostenrijkers definitief uit, mede doordat de Litouwers moeite hadden om bij de strafbank weg te blijven.

Japan - Servië

Japan heeft na het gewonnen duel tegen gastland Nederland ook de tweede wedstrijd gewonnen. De op dit niveau debuterende Serven werden met 5-0 aan de kant gezet. Het duel begon flitsend met een straf na 18 seconden speeltijd, waarvan de Japanners direct profiteerden. Meer goals bleven echter uit, waardoor Servië nog tot ver in de tweede periode hoop op een overwinning mocht koesteren. Aan het einde van de periode liepen de Japanners echter alsnog uit naar 4-0. In de derde periode werd slechts éénmaal gescoord. 

Nederland - Oekraïne

Nederland heeft ook de tweede wedstrijd voor thuispubliek niet weten te winnen. Dit keer was Oekraïne met 9-2 te sterk. Gisteren was Oekraïne al met 12-5 te sterk voor Litouwen. Na drie minuten stonden de Oekraïners al voor bij de eerste goede aanval, daarna liepen zij al snel uit na 3-0. Nederland kreeg nog wel enkele kansen maar de voorsprong van Oekraïne kwam geen moment in gevaar. In de tweede periode veranderde het spelbeeld niet: Nederland werkte wel hard, maar het kwaliteitsverschil was te groot. Na deze periode stond een 6-0 stand op het scorebord. In de derde periode maakte Nederland nog wel 7-1, maar niet veel later stond het alweer 9-1. Nick de Jong liet het publiek nog éénmaal juichen met een droog afstandsschot, waardoor de eindstand op 9-2 bepaald werd.



De foto's zijn gemaakt door Michael Schoenmakers. Meer foto's kun je hier vinden.

Stand

# Land Gespeeld Punten Winst Verlies OTW OTL
1 Oostenrijk 2 6 2 0 0 0
2 Oekraïne 2 6 2 0 0 0
3 Japan 2 6 2 0 0 0
4 Nederland 2 0 0 2 0 0
5 Litouwen 2 0 0 2 0 0
6 Servië 2 0 0 2 0 0

Programma volgende speelronde

Datum Tijd Thuis Uit
22/04/10 13:30 Oekraïne Servië
20/04/10 17:00 Japan Oostenrijk
20/04/10 20:30 Litouwen Nederland