Portsmouth toch met Dindane in bekerfinale

Olga Kroeders

Aruna Dindane mag toch meespelen in de finale van de FA Cup. De aanvaller van Portsmouth leek de eindstrijd tegen Chelsea te missen door een clausule in zijn contract. Pompey huurt de Ivoriaan van Racing Lens en zou 4,5 miljoen euro moeten betalen als hij 22 wedstrijden of meer speelt. De finale wordt 15 mei in het Wembley stadion gespeeld.

Voor Portsmouth is het onmogelijk om de 4,5 miljoen euro op te hoesten. De club kampt met zware financiële problemen. De club kreeg eerder al negen punten aftrek voor het niet nakomen van financiële verplichtingen. Hierdoor kon de ploeg van trainer Avram Grant degradatie niet meer voorkomen.

Om toch de laatste wedstrijden van het seizoen mee te kunnen doen vloog Dindane zelf naar Lens en onderhandelde met zijn werkgever. De uitkomst hiervan is dat Dindane beschikbaar is voor de laatste wedstrijden. Hier zit ook de bekerfinale tegen Chelsea bij.

Curator Andrew Andrikou van Portsmouth gaat ervan uit dat alles geregeld is. "Ik heb gehoord dat hij de resterende wedstrijden kan spelen, waaronder de bekerfinale tegen Chelsea", zei hij tegen de BBC. "En we hoeven niets te betalen."