[CL] Uitslag Internazionale - FC Barcelona

Niels (DerMeister)

Internazionale heeft vanavond in de eerste halve finale van de Champions League een knappe 3-1 zege geboekt op titelhouder FC Barcelona. Sneijder, Maicon en Milito troffen doel voor Inter. Pedro zette Barcelona nog wel op voorsprong. Volgende week wacht de return in Camp Nou.

FC Barcelona had in de eerste minuten van de wedstrijd het meeste balbezit, maar echt gevaar kon de ploeg van trainer Joseba Guardiola nog niet stichten. Diego Milito leek na negen minuten door te zijn gebroken en kon alleen af op het doel van Valdés, maar de spits van Inter werd onterecht afgevlagd door de grensrechter.

Na ruim een kwartier spelen vuurde Samuel Eto'o, vorig seizoen nog dertig keer trefzeker in de Primera Division voor FC Barcelona, een schot op het doel van Valdés. De keeper van Barcelona kon de bal niet goed pareren en sloeg de bal voor de voeten van Milito. Het vizier van de Argentijn stond echter niet op scherp en hij schoot de bal voorlangs. FC Barcelona zocht direct hierna de aanval en was meteen trefzeker. Linksback Maxwell mocht wel heel erg makkelijk opstomen en haalde de achterlijn. Zijn voorzet werd uiteindelijk door Pedro achter keeper Júlio César in het vijandelijke doel geschoven.

Milito kreeg na 25 minuten spelen zijn tweede grote kans van de wedstrijd. Pandev bereikte de Argentijn in het vijandelijke strafschopgebied met een slim passje, maar Milito schoot de bal, oog in oog met Valdés, opnieuw voorlangs het vijandelijke doel. Inter bleef aanvallen en Eto'o breikte Milito in de zestien meter van Barcelona. Hij behield ditmaal goed het overzicht en bezorgde de bal bij Wesley Sneijder. Onze landgenoot schoof de bal onder Valdés door in het doel en trok de stand daardoor weer gelijk. De ploeg van Mourinho rook vervolgens kansen op meer doelpunten en bleef Barcelona onder druk zetten. Zodoende moest Valdés redding brengen bij een vrije trap van Sneijder.

Toch kwam Barca er na ruim een half uur spelen weer gevaarlijk uit. Pedro gaf vanaf de rechterkant voor op Zlatan Ibrahimovic, maar de Zweed zag de bal net voor zijn voeten weggeplukt worden door keeper Júlio César. Barcelona bleef op zoek gaan naar de voorsprong, maar mede doordat Inter vooral spelmaker Lionel Messi compleet vastzette, kon de Spaanse ploeg voor weinig gevaar stichten. Ook Inter kon in de slotfase van de eerste helft niet meer voor gevaar zorgen en daardoor gingen beide ploegen met een 1-1 stand de rust in.

Beide ploegen zijn met dezelfde elf spelers als in de eerste helft begonnen aan de tweede helft. Na veertig secondes kreeg Inter al een uitstekende mogelijkheid om op voorsprong te komen. Milito gaf de bal laag vanaf rechts voor op Pandev, maar hij kwam een stapje tekort om de bal in het doel te schieten. Kort daarna kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Het was opnieuw de sterkspelende Milito die voorgaf en ditmaal bereikte hij Maicon. De rechtsback aarzelde niet en schoot de bal achter doelman Valdés. Ook na dit doelpunt bleef Inter gevaarlijk en bleef het druk uitoefenen op de verdediging van Barcelona. Dit resulteerde in een gele kaart voor Carles Puyol, die daardoor de return in Camp Nou zal missen.

Vijf minuten na het doelpunt wist de tot dan toe vrij onzichtbare Messi zijn eerste schot op doel van de avond te produceren. Het schot werd echter gepareerd door keeper Júlio César. Een minuut later zorgde diezelfde Júlio César ervoor dat Barcelona niet opnieuw op gelijke hoogte kwam. Busquets kopte vanuit een corner hard op doel, maar de keeper van Inter bracht knap redding. Na een uur spelen kwam Inter zelfs op 3-1. Eto'o gaf de bal voor op Sneijder, die meteen op doel kopte. Zijn kopbal belandde echter op het hoofd bij Milito. Zijn kopbal belandde achter Valdés en de uitblinkende Argentijn zette daarmee zijn ploeg op een ruime voorsprong. Barcelona zocht vervolgens wel naar de aansluitingstreffer, maar de het team van Guardiola had het lastig met de felspelende ploeg van Mourinho.

Na zeventig minuten spelen een vervelend moment voor Maicon. Messi sprong naar een bal, maar raakte met zijn elleboog vol het gelaat van Maicon. De doelpuntenmaker stortte ter aarde en leek even buiten bewustzijn. Hij kon de wedstrijd niet vervolgen en werd vervangen door oud-Ajacied Cristian Chivu. In de slotfase bleef Barcelona op zoek naar een tegendoelpunt en wist uiteindelijk Pedro in de zestien vrij te spelen. Het schot van de Spanjaard werd echter gekraakt door de verdediging van Inter. Ook een vrije trap van Messi resulteerde niet in een doelpunt. Júlio César pareerde het schot.

Alves probeerde tien minuten voor tijd met een duikeling, Sneijder raakte de verdediger heel licht, een penalty mee te krijgen. De scheidsrechter doorzag de valpartij van Alves en bestrafte deze met een gele kaart. . De Spaanse ploeg bleef aanzetten en kreeg kans op kans, maar telkens stuitte de ploeg op de verdediging van Inter. Zo bracht Lúcio redding op de doellijn op een inzet van Pique en zag Pedro zijn omhaal gepakt worden door Júlio César. Barca-trainer Guardiola leek op de return te vertrouwen, aangezien hij geen aanvallende wissels binnen de lijnen bracht.


Karakteristieken:

 

Internazionale

3 - 1

FC Barcelona

 27' Sneijder
 48' Maicon
 61' Milito
   17' Pedro
 
 Gele kaart: Eto'o, Stankovic (Internazionale), Busquets, Puyol, Pique, Keita, Alves (FC Barcelona)
 
Stadion: Stadio Giuseppe Meazza, Milaan
Toeschouwers: 75.000
Arbiter: Benquerença (Por)
 
Opstelling:   Opstelling:
Júlio César
Maicon (Chivu/73)
Lúcio
Samuel
Zanetti
Motta
Cambiasso
Sneijder
Pandev (Stankovic/56)
D.Milito (Balotelli/75)
Eto'o
  Valdés
Alves
Puyol
Piqué
Maxwell
Xavi
Busquets
Keita
Messi
(Abidal/62) Ibrahimovic
Pedro