Dead Rising krijgt online co-op

wc-eend

Chuck Greene, de hoofdrolspeler in Dead Rising 2, zal zich door een legioen van zombies moeten banen om zijn dochtertje te kunnen redden. Chuck zijn dochter, Katey, is namelijk gebeten door een zombie en moet dagelijks een medicijn genoemd "Zombrex" innemen. In het verhaal dat zich net als deel 1 in 72 uur afspeelt word je ook ondersteund door twee andere vrouwen, een daarvan is een kortharige legerjas dragende vrouw die het heeft over complotten en de ander is een bombastische journaliste die erg flirterig is.

Capcom heeft ook wat details losgelaten over de online co-op. De speler heeft een soort walkie talkie bij zich waarmee hij op elk moment om assistentie kan vragen, als je assistentie er eindelijk is kunnen jullie samen de slachting van zombies voortzetten. Deze modus komt in het spel naast de eerder bekend gemaakte "Terror is Reality" modus waarin je met vier anderen in een soort spelshow zit.

Dead Rising 2 komt 31 augustus in Noord Amerika uit op de PC, Xbox 360 en Playstation 3 en enkele dagen later in Japan en Europa.