Haar blijft bij AZ, Arveladze twijfelt nog

JJdJ1984

Martin Haar zal binnen afzienbare tijd een nieuw contract ondertekenen bij AZ. De assistent-trainer van de Alkmaarders is met de directeur voetbalzaken, Marcel Brands, in onderhandeling over een verlengde verbintenis.

"Het ziet er goed uit," zei Brands dinsdag. De 57-jarige Haar was dit seizoen al een aantal wedstrijden eindverantwoordelijke, onder meer na het ontslag van Ronald Koeman.

Nog niet duidelijk is de status van Shota Arveladze. De Georgische ex-voetballer twijfelt of hij nog langer als assistent aan het werk wil. De Georgiër heeft inmiddels een aanbod gekregen om als hoofdtrainer in Turkije aan de slag te gaan. Arveladze wil eerst weten wie er in Alkmaar als hoofdtrainer op het veld komt te staan alvorens hij een beslissing neemt. "Als dat duidelijk is, willen we van Shota snel weten wat hij gaat doen." aldus Brands.

Gertjan Verbeek is voor AZ nog altijd de voornaamste kandidaat om de vacature in Alkmaar op te vullen. Brands sprak tegen dat Danny Blind, de huidige assistent bij Ajax, door Louis van Gaal naar voren zou zijn geschoven. "Ik heb Louis vorige week nog gesproken en hij heeft niets in die richting gezegd. Bovendien hebben we momenteen een ander op het oog," aldus Brands.