'Geen Scud-raketten in Libanon'

Redactie

De Libanese premier Saad Hariri ontkent dat Hezbollah Scud-raketten in handen heeft. Hij vergeleek de aantijgingen dinsdag met de onjuiste Amerikaanse beschuldigingen dat Irak over massavernietigingswapens zou beschikken, vlak voor de invasie in dat land in 2003.

Het leek erop dat Hariri probeerde de spanningen weg te nemen die ontstonden nadat de Israëlische president Shimon Peres had beweerd dat Hezbollah door Syrië was voorzien van Scud-raketten, raketten die een lading tot een ton kunnen dragen en een stuk groter en krachtiger zijn dan andere raketten in het arsenaal van Hezbollah.

Syrië verwerpt de Israëlische aantijgingen eveneens en Hezbollah zelf weigert de aantijgingen te bevestigen of te ontkennen.

"De media melden opeens dat er Scud-raketten zijn in Libanon. Weet je wel wat een Scud-raket betekent? Volgens mij is zo'n ding even groot als deze kamer", zei Hariri maandag in Italië. Libanese media meldden zijn woorden dinsdag. "Dreigementen dat Libanon nu enorme raketten heeft zijn vergelijkbaar met wat ze zeiden over massavernietigingswapens in Irak. Ze proberen hetzelfde scenario te herhalen in Libanon."