Gullit en Been: "Vol op koers"

Olga Kroeders

Het HollandBelgium Bid heeft vandaag naar eigen zeggen weer een belangrijke stap gezet in het proces dat moet leiden tot het binnenhalen van het wereldkampioenschap voetbal in 2018 of 2022. Het Nederlandse kabinet sprak bij monde van demissionair minister Ab Klink (Sport) steun uit aan de organisatie, die onder leiding staat van Ruud Gullit en Harry Been.

"We liggen vol op koers", aldus directeur Harry Been. "We gaan met een compleet en prachtig 'bidbook' naar Zwitserland." President Ruud Gullit reikt op 14 mei het Nederlands-Belgische draaiboek uit aan Joseph Blatter, voorzitter van de FIFA. De wereldvoetbalbond eist dat de kandidaten garanties hebben van hun overheden op het gebied van bijvoorbeeld openbare orde en veiligheid.

Gullit was uiteraard lovend over de steun van de overheid. "De samenwerking met de Nederlandse overheid en gemeenten is de afgelopen twee jaar voortreffelijk geweest, net zoals met de Belgische overheden." De noodzakelijke garanties komen binnenkort ook aan de orde in de Belgische regering.