Ferrari wil Rossi in derde auto

Peterselieman

Luca di Montezemolo wil nog steeds dat de topteams in de Formule 1 een derde bolide in mogen zetten. Bij Ferrari zou dan negenvoudig wereldkampioen in de motorsport Valentino Rossi achter het stuur moeten gaan kruipen.

"Voor de grote renstallen is het beter om drie in plaats van twee bolides te hebben. Wij zouden volgend seizoen al een derde wagen erbij willen hebben," zei Di Montezemolo. Hij wil dat Rossi na dit jaar de tweewieler inruilt voor een F1-bolide. "We willen er alles aan doen om Valentino over te halen, Als hij dit jaar zijn tiende wereldtitel wint, is het mooi geweest. Hij moet ook winnen in de Formule 1."

Rossi zelf heeft afgelopen winter enkele dagen getest met een Ferrari F2008 op het circuit van Barcelona. Daarin was hij verrassend snel, maar hij zei dat zijn hart lag bij de motorsport waarin hij vele successen had behaald. In de MotoGP wordt de Italiaan sinds enkele jaren gesponsord door FIAT dat ook eigenaar van Ferrari is.

Di Montezemolo maakte vandaag bekend terug te treden als voorzitter van de FIAT Group, maar hij blijft wel aan als de voorzitter van Ferrari en als verantwoordelijke van de raceactiviteiten van de scuderia Ferrari.