Krajicek: "Ik trek het niet meer"

Peterselieman

Michaëlla Krajicek wijdt haar mindere prestaties in de afgelopen jaren op de tennisbaan aan de relatie die ze met haar ouders heeft. De Almeerse traint sinds enkele jaren in de Verenigde Staten, iets waar volgens Sportweek haar vader en moeder moeite mee hebben.

"Dat mijn ouders mij niet steunen, is een van de redenen dat de resultaten tegenvallen. Ik trek het niet meer," zegt een openhartige Krajicek. "Mijn zorgen neem ik mee de baan op. Als ik me niet honderd procent kan concentreren wordt het moeilijk. Nou dat lukt dus niet als je zulke zaken aan je hoofd hebt."

Krajicek heeft een liefdesrelatie met haar fitnesscoach Allistair McCaw. Hij begeleidt haar sinds haar vader Petr Krajicek daar mee stopte. "De band met mijn ouders is nooit meer dezelfde geweest sinds mijn vader (die ook haar coach was, red.) niet meer met mij meegaat. Maar sinds ik een relatie heb met Allistair is het helemaal mis. Mijn ouders roepen in de media dat ze me niet meer kunnen bereiken, dat ze mijn nummer niet hebben. Wat wil je als ze me telkens bekritiseren," zei Kleine Kraai die haar halfbroer Richard inmiddels ook al anderhalf jaar niet meer gesproken heeft.

Krajicek komt niet meer uit voor het Nederlandse Fed Cup-team sinds bondscoach Manon Bollegraf vorig jaar kritiek op haar heeft geuit. Ze betreurt het zeer dat ze dit besluit heeft moeten nemen. "Jammer, want ik kom graag voor Nederland uit. Hopelijk kan dat in 2011 weer onder een andere coach dan Bollegraf. Ik snap niet dat de bond besloot door te gaan met haar. Arantxa Rus en ik kunnen Nederland misschien terugbrengen naar de wereldgroep. Een coach die langs de kant zit, doet dat niet."