Nintendo: Verkoop Europa daalt 50% door DS-piraterij

Mitch (Mitch.de.Man)

Piraterij is een probleem voor bijna iedere vorm van media. Films, muziek en games lenen zich nu eenmaal goed voor deze vorm van criminaliteit. Nintendo heeft door de jaren heen van alles geprobeerd om piraterij tegen te gaan (denk aan de cartridges voor de N64), maar ze zeggen nu dat door de piraterij op de DS de verkopen in Europa met 50% zijn gedaald.

Het volgende was te lezen op de Asahi Shimbum website: ”Nintendo reckons sales of the devices - which allow users to circumvent the anti-piracy measures built into the DS - was largely to blame for a nearly 50-percent drop in sales in Europe in recent months, and that the amount "lost" to pirates each year was in the region of trillions of yen”.

Nintendo heeft dit berekend door te kijken naar hoe vaak software van bekende piraten-sites was gedownload. Nu kun je zeggen dat niet iedere download wil zeggen dat deze persoon normaal gesproken het spel had gekocht, maar Nintendo ontdekte in ieder geval 238 miljoen illegale downloads. Het is dus te begrijpen dat Nintendo hier niet echt blij van wordt.