De Mos wil bij Sparta blijven

Olga Kroeders

Interim-trainer Aad de Mos wil ook bij Sparta blijven als de club degradeert. Dit zegt hij tegenover Radio Rijnmond. De Mos ging aan het begin van deze maand aan de slag bij de club uit Rotterdam. Hij heeft vanaf het begin aangegeven een dubbelfunctie als trainer en technisch directeur te willen vervullen. Zijn contract loopt tot het einde van het seizoen.

De Haagse trainer werd bij de club uit Spangen binnengehaald als vervanger van Frans Adelaar. Hij moest de ploeg voor degradatie zien te behoeden. Hij kwam in zijn eerste drie wedstrijden als trainer van Sparta tot één punt in drie wedstrijden en moet nu met de Rotterdammers verder in de nacompetitie.

De trainer van de Spartanen liet vorige week na het vertrek van Dick Advocaat bij België doorschemeren wel interesse te hebben in de functie van bondscoach bij de zuiderburen. "Er is geen enkele trainer die het Belgisch voetballandschap zo goed kent als ik. Ze hebben mijn nummer. Ik wil zelf niet solliciteren", tekende de Gazet van Antwerpen op.