Eerste drie zondagclubs naar Topklasse

Michel (methodmich)

Vanmiddag hebben de eerste drie zondagamateurclubs zich geplaatst voor de nieuw te vormen Topklasse. Waar bij de zaterdagamateurs al zes clubs zeker waren van deelname aan de nieuwe afdeling, daar vielen vandaag de eerste beslissingen op de zondag. AFC, FC Lienden en De Treffers verzekerden zich van een plaatsje.

De Treffers, de nummer één op de ranglijst aller tijden van de zondagamateurs, won met 1-0 van Be Quick 1887. Deze nipte zege was genoeg voor de koploper van de Hoofdklasse C om zeker te zijn van de Topklasse. Met vijftig punten is men niet meer in te halen door nummer vijf, landskampioen WKE. Die ploeg heeft 38 punten en er zijn nog maar drie duels te spelen. Dit betekent dat WKE hoogstens nog op 47 kan komen. Daarom kan ook FC Lienden, dat door een 3-0 overwinning op Achilles '29 naar 49 punten ging, niet meer ingehaald worden. Hans Kraaij junior is dus volgend seizoen als coach actief in de Topklasse.

In de Hoofdklasse A is AFC na een 4-2 zege op TONEGIDO onbereikbaar geworden voor nummer vijf HBS. Die ploeg heeft 36 punten en speelt nog drie duels. AFC, de koploper, heeft er inmiddels 48 verzameld.

In de Hoofdklasse B is Gemert nog niet geheel zeker van plaatsing. De koploper heeft 47 punten, maar nummer vijf JVC Cuijk heeft 38 punten en kan met drie overwinningen dus nog gelijk komen. Doelsaldo is voor rechtstreekse plaatsing niet van belang. Gemert moet dus nog een weekje wachten.

Wel viel in de Hoofdklasse B een beslissing onderin de ranglijst. OSS '20, dat vorig seizoen promoveerde, keldert na één jaar alweer uit de Hoofdklasse. Na een nederlaag bij EVV en een overwinning van concurrent OJC Rosmalen is degradatie onafwendbaar. Dit jaar degradeert maar één ploeg per afdeling direct. OSS '20 is de eerste huidige Hoofdklasser die gedegradeerd is.