Force India: "Er had meer in gezeten"

Marjo (Muck)

Het was een spannende race voor Force India-couruer Adrian Sutil. De Duitser hield sterk stand in de top tien tot het regenachtige weer een loterij creëerde wat de banden en de posities betrof. Helaas miste Adrian wat punten door met zeven tiende van een seconde te langzaam over de finish te komen, wat resulteerde in een elfde plaats.

De race van Vitantonio Liuzzi kwam voortijdig aan zijn einde; hij moest na de eerste ronde zijn auto aan de kant zetten na een aanrijding in de vierde bocht.

Adrian Sutil reageerde na de race op de uitslag: "Het was een strategische race deze keer. Soms was het moelijk om te bepalen welke band de beste was om mee te rijden, omdat het af en toe regende, droog werd en vervolgens weer begon te regenen. We zijn begonnen op de droge band en terwijl de safety car op de baan was in de eerste ronde, zijn we overgegaan op inters. Dit was de juiste beslissing op het juiste moment, omdat het een klein beetje bleef regenen, wat het makkelijk voor me maakt om een boel auto's in te halen. Toen werd het weer wat droger en zijn we overgegaan op de droge band voor een aantal rondes, maar het begon harder te regenen. Op het tweede setje intermediates gingen we de negentiende ronde in en had ik de mogelijkheid om een aantal rondes lang het gevecht aan te gaan met de koplopers, waaronder Lewis, Sebastian en Felipe. Helaas waren de banden toen versleten en moest ik de pit weer in. tijdens deze laatste stop ben ik een aantal plaatsen terug gevallen en zo kwam ik op de dertiende plaats terecht. Ondanks dat we op een seconde van Michael kwamen te liggen, had ik niet genoeg tijd meer om voorbij hem te komen. Zo gaan die dingen nu eenmaal, soms win je deze races en soms zit het gewoon niet zoals je zou willen.".

Ook Tonio Liuzzi gaf zijn reactie op zijn uitval: "Helaas had ik een probleem met het opwarmen van de remmen tijdens de opwarmronde doordat het zo koud was. Toen ik de vierde bocht van de eerste ronde inging en remde, blokkeerde de rem helemaal en raakte ik de controle over de auto kwijt, waardoor ik van de baan vloog. Het was echt jammer, aangezien we een hele goede start hadden en al voor de eerste bocht drie plaatsen veroverd hadden. Het had een hele interessante race kunnen worden, vooral met de wisselende omstandigheden. Maar dat is hoe het is en het liep deze keer niet zoals we zouden willen, maar in de volgende races gaan we er weer voor.".

Dr. Vijay Mallya, teambaas van Force India zei over de wedstrijd: "Het is een teleurstelling om onze jacht op punten te zien eindigen en om te zien dat we niet meer uit de race hebben kunnen halen onder deze condities, maar dat zijn dingen die onder deze omstandigheden gebeuren, het wordt gewoon een beetje een loterij. Toch zijn er ook positieve dingen te melden over het weekend; Adrian heeft weer eens laten zien dat hij goed presteert tijdens dit weer en dat we echt tot de top tien behoren. We hebben nog wat werk te verrichten nu Renault een grote voorsprong opgebouwd heeft, maar we hebben nog wat ontwikkelingen in de pijplijn zitten en het seizoen duurt nog lang. we gaan ons beraden en ik ben er zeker van dat we heel sterk terugkomen in Spanje.".