[NHL playoffs] Bruins komen terug tegen Sabres

Denny (nyny83)

De Boston Bruins hebben de stand in de playoffserie tegen de Buffalo Sabres gelijkgetrokken. Bij een 2-0 achterstand kwamen de Bruins door de verdedigers meer bij het spel te betrekken eindelijk in de wedstrijd, en dit leidde tot een 3-5 eindstand.

Mannen van de wedstrijd werden verdediger Zdeno Chara en winger Michael Ryder. De ijshockeyreus scoorde net als Ryder twee goals. Voor de Sabres was dit de eerste keer dit seizoen dat ze een voorsprong van twee goals uit handen gaven. De overige 31 wedstrijden dat ze in deze situatie kwamen wonnen ze.

De Sabres openden de score na drie minuten spelen. Verdediger Tyler Myers scoorde van grote afstand met een schot dat van richting veranderd leek. Matt Ellis bracht de Bruins in nog grotere problemen door een knappe pass van Patrick Kaleta af te ronden. Goalie Ryan Miller wist alle dertien schoten van de Bruins te stoppen in deze periode.

In de tweede periode kwamen de Bruins alweer snel terug in de wedstrijd. Na ruim twee minuten spelen schoot Vladimir Sobotka van grote afstand, en zijn schot stuiterde via de schouder van goalie Miller vlak voor het doel. Ryder wist de rebound binnen te werken. Even later scoorde Chara direct met een afstandsschot. Goalie Miller werd daarbij waarschijnlijk afgeleid door Bruins-aanvaller Patrice Bergeron die voor het schot langsschaatste. Echter, net toen de Bruins beter in de wedstrijd leken te zitten maakten de Sabres er 3-2 van. Een fout van Milan Lucic leidde ertoe dat Tyler Ennis op Jason Pominville kon afgeven, en deze schoot in de verre hoek binnen.

De Sabres gaven in de derde periode deze voorsprong alsnog weg. Eerst maakte Ryder gelijk via een knap opgezette aanval met Blake Wheeler en Ference, precies twee minuten later maakte Chara de gelijkmaker met een afstandsschot waarbij aanvaller David Krejci het zicht van goalie Miller ontnam. De laatste goal was in een leeg net nadat goalie Miller van het ijs werd gehaald voor een extra aanvaller, en kwam op naam van veteraan Mark Recchi.