Benítez steunt verkoop van Liverpool

Olga Kroeders

Vandaag werd bekend gemaakt dat Liverpool te koop is. Coach Rafael Benítez heeft aangegeven dat hij hier met een goed gevoel tegenover staat. George Gillett en Tom Hicks, de huidige eigenaren, hebben Martin Broughton aangewezen als voorzitter die de verkoop in goede banen moet leiden.

"We hebben een nieuwe voorzitter en hij voert de leiding over deze zaken. Momenteel moet ik me, als coach zijnde, voorbereiden op de wedstrijd tegen West Ham United. Ik denk dat de club stappen voorwaarts maakt en dat is positief", aldus Benítez op de clubsite van Liverpool.

Broughton, de nieuwe voorzitter, wil op verstandige wijze bekijken hoe de club te werk zal gaan. "Ik zie geen reden om een verkoop te forceren. Ik denk dat iedereen bezorgd is, maar de supporters, de spelers en coach kunnen naar een zonnige toekomst kijken", aldus Broughton.

"Het zou voor de club de beste oplossing zijn als er één of meerdere personen komen die de bouw van een nieuw stadion kunnen realiseren, ervoor zorgen dat de club goed gefinancieerd wordt en dat er genoeg geld beschikbaar is om de club voorwaarts te drijven."