Van der Vaart: "Zaterdag ben ik fan van Espanyol"

Olga Kroeders

Real Madrid-middenvelder Rafael van der Vaart scoorde deze week het winnende doelpunt tegen UD Almería (1-2). De Nederlander hoop dat Espanyol het FC Barcelona moeilijk gaat maken in de Catalaanse derby, zodat de Madrilenen nadrukkelijk in de race blijven om het kampioenschap.

"Normaal gesproken zijn we thuis erg sterk en we hebben dan ook bijna alle wedstrijden op eigen bodem gewonnen, we hebben alleen van Barcelona verloren. We zijn van niemand bang, al helemaal niet in het Estadio Santiago Bernabeú", aldus de Nederlander tegenover Marca.

De Oranje-international verwacht wel dat hij met zijn teamgenoten dit weekeinde een moeilijke wedstrijd tegemoet gaat. Los Blancos nemen het op tegen de nummer drie van ranglijst, Valencia. "Valencia heeft drie of vier goede spelers in de aanval", zo vindt Van der Vaart.

De middenvelder kijkt ook vooruit op het duel tussen Barcelona en Espanyol. Niet geheel tegen de verwachtingen in hoopt Van der Vaart dat Espanyol een overwinning boekt. "Voor ons is het belangrijk dat Espanyol wint. Het is een derby en dat zijn altijd bijzondere wedstrijden. Morgen ben ik fan van Espanyol. Toen wij tegen Barça speelden hadden we drie of vier keer de kans om te scoren en logischerwijs winnen we niet, als we die kansen niet benutten. Barça heeft altijd een hoop kansen en zij missen die niet."