Advocaat snapt commotie niet

Olga Kroeders

Op korte termijn zal Dick Advocaat naar Rusland afreizen om daar een contract als bondscoach te ondertekenen. Gisteren had hij een positief gesprek met de Russische bond die in Advocaat de idele kandidaat ziet om Guus Hiddink op te volgen.

"Maar we zijn nog in onderhandeling , er is niets getekend," aldus de Hagenaar vandaag. "Ik blijf er buiten, het is werk voor mijn advocaat."

Advocaat zei verder dat hij het aanbod van Rusland niet kon weigeren. "Rusland is van een hoger niveau dan België en het past bij het niveau waarop ik gewend ben om te werken," aldus Advocaat die heeft bedwongen dat hij zelf een assistent mag uitkiezen. Hij wilde niet zeggen wie dat wordt.

Zijn plotselinge vertrek als bondscoach kwam hem in België op veel kritiek te staan. Belgische kranten omschrijven de Hagenaar als deserteur en geldwolf. De harde woorden maken geen indruk op de 62-jarige trainer. "Het doet me niets, ik weet van mezelf dat het niet zo is. Ik vind het eerbaar wat ik gedaan heb".

Overigens snapt Advocaat alle commotie rond zijn vertrek ook niet. "Bij een dienstverband kunnen er drie dingen gebeuren. De trainer kan zijn contract uitdienen, hij kan worden ontslagen of zelf opstappen. Bij ontslag ontstaat nooit zoveel commotie. Nu ik opstap,krijg ik alles over me heen."