IAAF keurt atletiekbaan Apeldoorn af

Olga Kroeders

De indooratletiekbaan in Omnisport Apeldoorn is afgekeurd door de internationale atletiekfederatie IAAF. De baan loopt te steil op. De voorzieningen op het binnenterrein voor de sprinters en de technische nummers, kregen wel internationale goedkeuring. Zonder die goedkeuring kan de hal geen internationale wedstrijden organiseren. Wat er met in de hal gelopen records gebeurt, is nog onduidelijk.

De gemeente Apeldoorn houdt de architect van Omnisport verantwoordelijk voor de misser. "We zijn als opdrachtgever not amused. Deze baan hebben we niet neergelegd voor regionale sportwedstrijdjes, maar juist voor nationale en internationale wedstrijden," stelt een woordvoerder van de gemeente. De ontwerper, tevens de bouwer, heeft de fout erkend en draagt de kosten voor aanpassingen van de baan.

Die worden deze zomer uitgevoerd, stelt directeur Rien van Haperen van de Atletiekunie. Hoe lang dat duurt, weet hij nog niet. "We gaan er van uit dat dat op tijd klaar is voor het indoorseizoen. Dat begint zo rond november." De gemeente bevestigt dat. "Hoe lang het precies duurt, moet nog uit het plan van aanpak blijken, maar ons streven is komend indoorseizoen klaar te zijn."