Splinter Cell houdt Pokémon achter zich

Bram (BramPowert)

In de Nederlandse verkooplijst van GfK heeft Ubisofts nieuwste game Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction de eerste plaats veroverd. Hiermee weet het Pokémon: Soulsilver achter zich te houden. New Super Mario Bros zakt van de eerste naar de derde plaats.

De release van Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction heeft enige tijd moeten duren. In 2008 werd bekend dat Ubisoft de ontwikkeling van het spel had afgebroken om vervolgens opnieuw te beginnen. En in juli 2009 werd de game uitgesteld naar 2010.

In Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction gaat Sam Fisher op zoek naar antwoorden. Sam is zijn familie kwijt en zoekt de schuldigen binnen de organisatie waar hij vroeger voor werkte. Dit ontaardt natuurlijk in een avontuur vol actie. In tegenstelling tot voorgaande delen ligt de nadruk in Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction meer op de actie dan op het sluipen.

Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction is momenteel alleen verkrijgbaar voor de Xbox 360. De PC-versie wordt eind deze maand verwacht.