Alonso niet bezorgd over motorenprobleem

Peterselieman

Fernando Alonso maakt zich geen zorgen over de motoren die Ferrari dit jaar in de Formule 1 gebruikt. De Spanjaard kreeg in China door versnellingsbakproblemen al te maken met een opgeblazen krachtbron en ook in de eerste vrije training in Shanghai raakte de Ferrari-coureur een motor kwijt.

Alonso moet de resterende vijftien races van 2010 door zien te komen met nog slecht zes motoren. De motor die hij vandaag gebruikte was de krachtbron die uit voorzorg voor de race in Bahrein vervangen werd. Ferrari vreesde bij de eerste race van het seizoen dat de motor het niet uit zou houden en daarom werd deze alleen nog ingezet in de vrijdagtrainingen.

"Ik maak me geen zorgen," zei Alonso. "Met de racemotoren die we op zaterdag en zondag gebruiken verloopt alles volgens plan. Alleen de vrijdagmotoren moeten wat meer kilometers maken vanaf nu tot het einde van het jaar, maar het blijft binnen de limieten. Als er meer motoren stuk gaan, dan pas ga ik nadenken, maar voor nu zijn er geen zorgen, omdat deze motor toch vroeg of laat zou ploffen. Daarom hebben we deze in Bahrein ook vervangen."

Alonso voegde er aan toe dat Ferrari gedurende de winter de motoren tot het uiterste heeft getest en dat de oude motoren weinig prestatieverlies kenden. Daarom kan Ferrari het programma gewoon uitvoeren zonder rekening te houden met de weinige motoren die Alonso nog heeft.