[NHL playoffs] Canucks verslaan Kings

Denny (nyny83)

De Vancouver Canucks zijn de playoffserie tegen de Los Angeles Kings goed begonnen. Er werd met 3-2 in overtime gewonnen van de Los Angeles Kings, waarbij vooral goalie Jonathan Quick ervoor zorgde dat de Canucks diep moesten gaan voor de overwinning. Quick maakte uiteindelijk 41 reddingen.

De Canucks domineerden vrijwel de gehele wedstrijd. De meeste gevechten om de puck werden gewonnen, en de thuisploeg uit Vancouver schoot veel vaker op doel. Toch was er een overtime periode nodig om te winnen en dat zinde aanvaller Mikael Samuelsson, die de winnende treffer maakte, niet. "Het gaat er niet makkelijker op worden naarmate we verder komen. We weten nu dat we ze kunnen verslaan, maar dat is het dan ook wel. Doordat we een overtime nodig hadden was ook Los Angeles dichtbij de overwinning. We hebben een beetje mazzel gehad."

Samuelsson overdrijft daarmee niet, want twee minuten eerder hadden de Kings in overtime bijna gewonnen. Goalie Roberto Luongo stopte een schot van Kings-aanvaller Ryan Smyth, maar de rebound kwam tegen het lichaam van Kings-verdediger Jack Johnson aan en stuiterde richting het doel. Luongo was zich nog aan het herstellen van zijn eerdere redding, maar wist in een uiterste poging toch de puck van de lijn af te tikken. "Dat was ongelofelijk. Met die redding gaf hij ons de kans om de wedstrijd te winnen. En zo'n speler is het, hij is op zijn best in belangrijke wedstrijden," aldus Canucks-aanvaller Alexandre Burrows.

Veel van de spelers van de Kings maakten hun playoff-debuut gisteravond, maar van zenuwen was weinig te merken. De Canucks bleken echter nog beter tegen de druk bestand, want ondanks dominant spel in de eerste periode kwamen de Kings toch op voorsprong snel in de tweede periode. De Canucks raakten echter niet in paniek en scoorden tweemaal om de voorsprong te pakken. Vanaf dat moment zag het er goed uit voor de Canucks, totdat verdediger Andrew Alberts vijf strafminuten kreeg vanwege boarding. In de powerplay konden de Kings vervolgens gelijkmaken en het spel naar zich toe trekken. Het bleek uiteindelijk niet genoeg voor de overwinning.