[NHL playoffs] Miller helpt Sabres aan overwinning

Denny (nyny83)

De Buffalo Sabres waren de eerste favoriet die hun openingswedstrijd wel wonnen. Ondanks dat de tegenstander, de Boston Bruins, 38 schoten op doel wist te produceren, gingen de Sabres er toch met de overwinning vandoor dankzij de uitstekend keepende Ryan Miller: 2-1.

De Sabres kwamen in de eerste periode op voorsprong via Thomas Vanek. Derek Roy onderschepte op eigen helft de puck en schaatste recht op goalie Tuukka Rask af. Net op het moment dat hij wilde schieten schreeuwde Vanek dat hij vrij stond. Roy legde af op de topscorer, en die stelde niet teleur door de puck in het net te werken.

De Bruins domineerden in de tweede periode en schoten maar liefst 24 keer op doel. Het enige dat ze zichzelf konden verwijten is dat er niet vaker gescoord werd. Dit was echter vooral te wijten aan de fantastisch keepende Miller. Uiteindelijk wist alleen veteraan Mark Recchi te scoren in de powerplay. Lang duurde de vreugde niet, want verdediger Craig Rivet bracht de Sabres vijf minuten later weer op voorsprong met een hard afstandsschot. Dit bleek achteraf de winnende treffer.

De Bruins zijn echter niet geheel ontevreden. Zij lieten zien de Sabres goed partij te kunnen bieden, vooral in de tweede periode. Bovendien bleek goalie Rask, die een uitstekend regulier seizoen keepte en het beste reddingspercentage in de NHL had, ook in de playoffs goed te kunnen presteren.