[NHL playoffs] Ook Capitals laten zich verrassen

Denny (nyny83)

Nadat gisteren alle favorieten hun openingswedstrijd in de playoffs verloren, was het dit keer de beurt aan de Washington Capitals. Ondanks een groot voordeel in aantal schoten op doel werd in de eerste overtime periode thuis met 3-2 van de Montreal Canadiens verloren. 

De maker van de winnende treffer was Tomas Plekanec. Mike Cammallerei stond vrij voor het doel en riep om de puck, maar de Tsjech besloot tegen zijn natuur in zelf te schieten. Het was de juiste keuze, want zijn schot vloog langs goalie Jose Theodore het doel in. "Het was een heel belangrijke goal voor het team. Ik ben er blij mee dat ik de maker van eht doelpunt ben, maar eigenlijk maakt dat niet zoveel uit. Statistieken hebben geen waarde in de playoffs, alleen overwinningen."

Teamgenoot Cammalleri kreeg de lachers op zijn hand toen de toegestroomde media vroeg naar de beslissing van Plekanec om te schieten in plaats van te passen. "I'm  7-Eleven (supermarktketen die 24 uur per dag open is, red.), I'm always open. Omdat hij scoorde ben ik blij, maar als hij had gemist had hij het te horen gekregen van me."

De voornaamste reden dat de Canadiens wonnen was dat zij sterspeler Alexander Ovechkin geen enkel schot op doel toestonden. Coach Bruce Boudreau vond dat Ovechkin gewoon een matige wedstrijd speelde en complimenteerde de Canadiens met hoe ze hem bespeelden. 

In de eerste periode domineerden de Capitals met maar liefst 19 schoten op doel, toch was de score slechts 1-1 na deze periode. Pas in de derde periode kwamen de Capitals op voorsprong. De ploeg uit Washington ging die periode furieus van start en scoorde al na 47 seconden. De Capitals zetten echter niet door, waardoor Scott Gomez weer gelijk kon maken. Ovechkin probeerde op de middellijn Gomez uit te schakelen, maar ging daarbij uit positie waardoor deze kon passen naar de vrijstaande Brian Gionta. Gomez ging ondertussen door richting het doel om daar de puck weer terug te ontvangen en te scoren. 

In de overtime periode waren de Canadiens een stukje sterker, waarna uitgerekend Plekanec de winnende treffer kon maken. Diezelfde Plekanec was eerder nog in opspraak doordat hij in de krant zei dat hij blij was Washington te treffen in plaats van Buffalo of New Jersey, doordat van die ploeg de goalie (José Theodore) makkelijker te verslaan zou zijn. Theodore reageerde daarop door te melden dat Plekanec ook bepaald geen Jagr (beste Tsjechische ijshockeyer ooit) is. Uiteindelijk lachte Plekanec het laatst met zijn goal.