Vier aanhoudingen bij protestmars

Redactie

Bij de protestmars van Feyenoordsupporters bij de Kuip zijn vier mensen aangehouden. Dat meldt een politiewoordvoerder. De demonstratie begon volgens de zegsvrouw rustig, maar op een gegeven moment werden stenen naar de Mobiele Eenheid gegooid.

Hierop werden charges uitgevoerd en vier arrestaties verricht. De politie gaat daarnaast kijken of zij nog iets kan doen met de bodycams die zijn ingezet. De rust is volgens de woordvoerder inmiddels teruggekeerd.

Aan de demonstratie deden naar schatting ongeveer vierhonderd mensen mee. De actievoerders wilden hun onvrede laten blijken over de beslissing om de bekerfinale tegen Ajax niet over één, maar over twee duels af te werken.

De fans vinden dat Feyenoord wordt benadeeld door de finale over twee duels af te werken. Traditioneel wordt de finale altijd in de Kuip gespeeld. Nu vindt er eerst op 25 april een duel plaats in de Amsterdam Arena, op 6 mei valt de beslissing in de Kuip. Bij beide ontmoetingen zijn alleen supporters van de thuisploeg welkom.