Square Enix ziet wel wat in episodes

Bram (BramPowert)

Square Enix heeft plannen om flink aan de weg te timmeren op het gebied van digitale distributie. Phil Rogers van Square Enix Europe heeft in een interview met Develop Online gezegd dat hij verwacht dat binnen drie jaar verschillende games van de uitgever als losse episodes online worden aangeboden.

Sinds de release van Tomb Raider: Underworld (2008) is men bij Eidos en Square Enix bezig met het bedenken van manieren om de sexy avonturier Lara Croft breder in de markt te zetten. Het resultaat daarvan is het digitaal gedistribueerde Lara Croft and the Guardian of Light. Een game die later dit jaar op de PC, Xbox Live en het PlayStation Network uitkomt.

"Digitaal is een belangrijk deel van onze focus. De kanalen waarop we onze content via digitale distributie aanbieden, zijn erg belangrijk voor ons. Goede downloadbare content is tegenwoordig een absolute must voor de games die wij uitgeven," legt Rogers uit in het interview.

Het is niet zeker of Square Enix in de toekomst al haar games in episodes aan zal gaan bieden. "Hier zijn we momenteel niet mee bezig, maar dat zou over drie jaar wel eens heel anders kunnen zijn."

Square Enix ziet wel wat in episodes