Van Houwelingen: "Bos is gewoon te goed"

Sjors (Sj0rSz)

De Rabobank-wielerploeg heeft vandaag goede zaken gedaan in de tweede etappe van Castilla y Léon. De rit werd gewonnen door Theo Bos (Cervélo Test Team), maar de Nederlandse formatie hield aan deze dag een beter gevoel over.

"De uitkomst is hetzelfde, maar de ploeg was strijdbaar en Brown knakte pas in de laatste meters", aldus Van Houwelingen. "Theo is hier gewoon de allerbeste. Dat ziet Graeme ook. Maar woensdag kwam hij niet in de buurt en vandaag had hij echt winstkansen. Mede door de laatste 600 meter.Een scherpe bocht naar links en vervolgens een rotonde. Dat zagen we toen we na 55 kilometer de finish al eens passeerden. Dat bood mogelijkheden, maar Bos is gewoon te goed."

Ook Steven Kruiswijk liet zich vandaag van voren zien. Hij reed met drie medevluchters weg van het peloton en werd pas in de laatste 25 kilometer ingelopen. Vlak daarna deed de Nederlandse wielerformatie een poging om Bos kwijt te raken. Dit plan slaagde deels, aangezien het peloton wel in stukken brak.

In de kopgroep, die dertig renners groot was, waren ook Bos, Alberto Contador en andere klassementsrenners vertegenwoordigd. Van Houwelingen: "Bos was heel attent en Contador ook. Dus eigenlijk bereikten we het doel niet direct."

Daarnaast gaf de ploegleider van Rabobank ook nog een andere oorzaak, waardoor het niet mogelijk was om door te trekken. "Er stond wel wat wind, vandaar dat we het grootste deel van het peloton konden verrassen. Maar het was toch onvoldoende om grote verschillen te maken."