Extra surveillances in duingebied Bergen

Redactie

De politie gaat samen met waterleidingbedrijf PWN en Staatsbosbeheer extra surveilleren in het duingebied van Bergen en Schoorl. Dat meldt de politie donderdag. Bij de surveillance worden ook paarden ingezet.

De extra surveillances worden opgestart, nadat woensdag brand woedde in het gebied. Het vuur brak rond 17.00 uur uit. Rond 01.00 uur had de brandweer de vlammen onder controle. Vanwege de snelle uitbreiding van de brand werd uit voorzorg de bebouwde kom van Bergen aan Zee geëvacueerd.

Een gebied van een bij twee kilometer werd door de vlammen verwoest. Burgemeester van de Noord-Hollandse gemeente Hetty Hafkamp houdt er rekening mee dat de brand is aangestoken. De politie onderzoekt momenteel of dit het geval is.

Bij de politie waren woensdagavond verschillende tips binnengekomen van bewoners. Die tips zijn nagetrokken. Donderdagochtend is het onderzoek hervat. De politie is op zoek naar mensen die woensdagmiddag iets verdachts hebben gezien in het duingebied bij Bergen

Vorig jaar vonden ook al verschillende branden plaats in het gebied, die na onderzoek bleken te zijn aangestoken. Voor de eerdere brandstichtingen is niemand aangehouden.