Kate Winslet in spotje tegen ganzenlever

Redactie

Actrice Kate Winslet heeft zich hard uitgesproken tegen de productie en consumptie van ganzen- en eendenlever. In een reclamespot voor dierenrechtenorganisatie Peta vertelt ze hoe het leven er uitziet van eenden en ganzen die worden vetgemest voor de productie van foie gras, ganzen- of eendenleverpaté.

In de clip zijn schrijnende beelden te zien van beesten die zo dik zijn dat ze niet meer kunnen bewegen. Ook de bekende beelden van het gedwongen voeren middels een metalen buis komen voorbij.

"Dit is een angstaanjagend en pijnlijk proces voor de vogels, die bij lange na geen normaal leven leiden en weten dat ze enkele keren per dag een buis in hun keel geramd krijgen", spreekt de 34-jarige actrice. De video eindigt met de oproep "Help ons alstublieft bij het helpen van eenden en ganzen door te zweren dat u nooit meer foie gras eet."

Winslet is niet de enige beroemdheid die zich uitspreekt tegen foie gras, horen we in het filmpje. Zo serveert de Oostenrijkse topkok Wolfgang Puck het gerecht niet in zijn restaurants, en zou ook Paus Benedictus het hebben afgezworen.

Kate Winslet in spotje tegen ganzenlever
Kate Winslet in spotje tegen ganzenlever (Foto: Novum)