Schumacher: "Titel is nog mogelijk"

Peterselieman

Michael Schumacher denkt nog steeds dat een titel in de Formule 1 dit jaar voor hem mogelijk is. De 41-jarige Duitser keerde dit jaar na drie jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau, maar heeft met de Mercedes nog geen potten kunnen breken. Alles valt of staat met de ontwikkeling van de MGP W01.

Eerder gaf Fernando Alonso al aan Schumi niet uit te sluiten in de titelstrijd en de zevenvoudig wereldkampioen gelooft er zelf ook nog in. "Met dit puntenstelsel is van alles mogelijk. Alonso en ik vielen uit in Maleisië. Dat kan iedereen overkomen. Ook de koplopers in het kampioenschap krijgen tegenslagen te verduren. We moeten ervoor zorgen dat we de auto in hoog tempo blijven ontwikkelen, dan is het seizoen nog zeker niet voorbij," zei Schumacher tegen Autosport.

Dit seizoen verloopt nog niet zoals de Duitser gewild had, maar hij is niet teleurgesteld. "Het is nu eenmaal een sterk veld. Ik weet echter wat er speelt en heb geen reden om teleurgesteld te zijn. Ik ben gelukkig en als andere mensen dat anders zien, ligt dat aan hen."