Einde CDV Software komt dichterbij

Bram (BramPowert)

CDV Software is niet langer in staat haar schulden af te betalen. Daar bovenop heeft voormalig zakenpartner Southpeak nog een claim van 4,4 miljoen euro op de deurmat laten ploffen. De situatie van de noodlijdende Duitse uitgever wordt op de website Gamasutra geschetst.

Het verhaal rond het naderende faillissement van CDV Software is behoorlijk ingewikkeld. Vorig jaar klaagde CDV zakenpartner Southpeak aan nadat een onderdeel van Southpeak, de Gamecock Media Group, failliet ging. CDV had games in ontwikkeling voor Gamecock, en wilde de onkosten verhalen op Southpeak.

Begin april kocht Southpeak echter een gamestudio van CDV over. Zo verkreeg Southpeak niet alleen de rechten over een aantal games, maar ook een openstaande rekening aan CDV ter waarde van 3,7 miljoen euro. Dit bedrag zou inmiddels zijn opgehoogd tot de eerder genoemde 4,4 miljoen euro.

CDV Software heeft mede door deze openstaande schuld insolventie moeten aanvragen. Dit is de eerste stap richting een volledig faillissement. Als laatste redmiddel hoopt CDV de schuld met Southpeak te vereffenen door de Gamecock-claim te laten vallen en ze meer aandelen binnen de organisatie te bieden. Als Southpeak niet op het voorstel ingaat, lijkt het doek voor CDV binnenkort definitief te vallen.

Einde CDV Software komt dichterbij